CUMHURİYETİN KURUCUSU ATATÜRK’ÜN İSMİNİ TAŞIYAN ATATÜRK HAVALİMANI’NA ZARAR VERENLERDEN HESAP SORACAĞIZ!

17.05.2022

‘’SARAYDAKİLER VE BİR AVUÇ ŞÜREKASI SUÇLULUĞUN TELAŞI İÇİNDELER’’


CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Millet Bahçesi yapılmak istenen ve yıkımına başlanan Atatürk Havalimanı önünde binlerce yurttaş ve partili ile bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. ‘’Kar yağınca bakanlar nereye inecek?’’ ve ‘’Milli servet talanına son’’ pankartlarının açıldığı basın açıklamasında CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul örgütünün iş makinalarının çalışma alanına girmesi engellendi. Alanda yoğun ilgiyle karşılanan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, ‘’ Bütün Türkiye bütün dünya duysun. Saraydakiler ve bir avuç şürekâsı, suçluluğun telaşı içindeler. Gideceklerini gördüler, gitmeden önce beşli çeteler eliyle vatandaşın cebinden çaldıkları çalacakları bir kör kuruşu aktarmak için iyi yapıyorlar.’’ dedi.


GÖZ GÖRE GÖRE YAKILAN YERLERE O FİDANLARI DİKİN!


Bakan Kurum’un aynı saatlerde yaptığı açıklamaya istinaden konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu İstanbul Havalimanı’nın Kuzey Ormanları sınırlarında olduğunu ve yirmi bir adet kuş göç rotası üzerinde olduğunu belirtirken şunları söyledi, ‘’ Sadece doların yeşiline bakanlar, ‘Atatürk Havalimanı'nda yeşeren fidanları görmek için sabırsızlanıyorum’ demiş. Eğer fidan görmek için bu kadar sabırsızlanıyorsanız, yazın cayır cayır yaktığınız, daha doğrusu yakılan ama göz göre göre çay poşeti fırlatmak suretiyle seyrettiğiniz, yakılan yerlere o fidanları dikin’’ şeklinde konuştu.


CUMHURİYETİN KURUCUSU ATATÜRK’ÜN İSMİNİ TAŞIYAN ATATÜRK HAVALİMANI’NA ZARAR VERENLERDEN HESAP SORACAĞIZ!


‘’AKP halka hesap verecek’’ sloganları eşliğinde konuşmasını sürdüren CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü, ‘’ Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün ismini taşıyan Atatürk Havalimanı'nı ne yaparlarsa yapsınlar, zaten bir an önce gidecekler ya yıkmak istiyorlar, yeniden Atatürk Havalimanı'nı zarar verenlerden hesap soracağız. Bu işin arkasındaki siyasi iradeye hesap soracağız. Yasa dışı ve hukuksuz bir şekilde buraya iş makinesini sokanlardan hesap soracağız. Katarlı ve Suudi Arabistanlı her kim alıyorsa fakirin bir kör kuruşunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hesap soracağız.’’ dedi.


GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER!


Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlattığı günleri hatırlatan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, ‘’Mustafa Kemal Atatürk'ün milli kurtuluş mücadelesini başlattığı şu günlerde Gençliğe Hitabesi'nde ne demişti? Iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Bugün olduğu gibi ve biz de burada diyoruz ki asla umutsuz olmayacağız. Asla umutsuz olmayacak. Geldikleri gibi gidecekler. Geldikleri gibi gidecekler. Geldikleri gibi gidecekler.’’ şeklinde konuştu.

‘’250 MİLYON EUROLUK YENİ BİR YATIRIM YAPMANIN GEREKSİZLİĞİ ORTADA’’

Atatürk Havalimanı planının birinci dereceden deprem bölgesinde bulunduğu bildiren ve olası İstanbul depreminde deprem toplanma alanlarının önemine vurgu yapan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü, ‘’ İstanbul Havalimanı’nın Atatürk Havalimanı'yla beraber çalışamamasının ya da çalıştırılmamasının nedeni kesinlikle teknik nedenlerden kaynaklı değil. Teknik olarak uçuş koridorları istenildiğinde İstanbul ve Atatürk Havalimanı aynı anda çalışacak şekilde düzenlenebileceği biliniyor. Şu anda İstanbul Havalimanı'nın sadece yüzde ellisi inşa edilmiş durumda. Atatürk Havalimanı kapatıldığında yılda altmış beş milyon yolcu taşıyordu. Sabiha Gökçen Havalimanı şu anda otuz beş bin yolcu taşıyor ve yapılanı devam eden birlikte bu kapasite altmış milyona çıkacak. İstanbul Havalimanı'nın mevcut kapasitesi şu anda doksan milyon. Şu andaki halleriyle bile bu üç havalimanının mevcut kapasiteleri yaklaşık iki yüz yirmi milyon iken yapımını tamamlamak için yani yüzde elliyi tamamlamak için ekstradan iki yüz elli milyon avroluk yeni bir yatırım yapmanın gereksizliği ortada.


Basın açıklamasının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, ‘’Canan Başkan yalnız değildir’’ sloganları eşliğinde yurttaşların ve partililerin yoğun ilgisi altında Atatürk Havalimanı’nın önünden ayrıldı.


Atatürk Havalimanı Basın Açıklaması

Benzer Haberler