CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Şehitlerimizin Kanı Üzerinden İsrail İle Pazarlık Yapıldı, Biz Bu Davayı Kapatmış Değiliz

26.06.2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

-“Bu dava bitmiş bir dava değildir. Biz bu davayı kapatmış değiliz. Herkesin hakkını ve hukukunu korumak zorundayız”

-"Bin Selman... Düne kadar her türlü hakareti yaptığınız, her türlü eleştiriyi yaptığınız kişiyle kucaklaşıyorsunuz, üç beş kuruş için. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kaldırması, bizim kaldırmamız mümkün değildir."

-"Yakında iktidar olacağız. Dosyaların nasıl açıldığını, hesapların nasıl sorulduğunu, Türkiye’nin itibarının nasıl korunduğunu herkese duyuracağız”

-"Yunan yöneticileri, iktidarları bizim Kuvayi Milliyeci olduğumuzu biliyorlar. O yöneticiler aynı zamanda rahmetli Ecevit’i de rahmetli Erbakan’ı da gayet iyi biliyorlar. Şimdi konuşsunlar. İktidara geldiğimizde o adalardaki silahların ne olacağını biz onlara göstereceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu’nun İstanbul'da yaşayan ailesini ziyaret etti. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu ziyaret sonrasında yaptığı basın açıklamasında ziyarete ve gündeme dair şu değerlendirmelerde bulundu:


Efendim bu aileye iktidar olduktan sonra inşallah neler yapacağımızı, haklarını nasıl arayacağımızı ve onların yanında olduğumuzu anlatmak için geldim.

Mavi Marmara olayını biliyorsunuz; şehitlerimiz var, şehitlerimizin kanı üzerinden İsrail’le pazarlık yapıldı ve bir anlaşma zemini arandı. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu dava bitmiş bir dava değildir. Biz bu davayı kapatmış değiliz. Herkesin hakkını ve hukukunu korumak zorundayız. Siz kendi vatandaşınızın hakkını, hukukunu korumayacak da ne yapacaksınız?

O nedenle geldim; oturduk, konuştuk, dertleştik. Olayı anlatan kardeşimiz gözyaşlarını tutamadı. Hala bu acı yaşanıyor. Bunu çözmek zorundayız. Bu konuda biz elimizden geleni yapacağız. Bazı istekleri oldu, o isteklerin de takipçisi olacağız değerli arkadaşlarım.

Uluslararası sularda eğer bizim insanlarımız katlediliyor, bunların hakkı, hukuku aranmıyorsa ve bir gece yarısı anlaşmayla sözde bir barış zemini yaratılmak isteniyorsa bunu kabul etmiyoruz. Dolayısıyla bu konu bizim için kapanmış bir konu değildir ve bu konunun takipçisi olacağız.

Değerli basın mensupları, bu vesileyle bir konuya daha değinmek isterim. Ülkemize gelen, vatanımıza gelen Bin Selman’la ilgili olarak. Düne kadar her türlü hakareti yaptığınız, her türlü eleştiriyi yaptığınız kişiyle kucaklaşıyorsunuz, üç beş dolar için yani üç beş kuruş için. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kaldırması mümkün değildir. Bizim kaldırmamız mümkün değildir. Bu ülkenin bir itibarı vardır, bir saygınlığı vardır bu ülkenin. Siz nasıl bu ülkenin saygınlığını, itibarını yerle bir edersiniz üç beş kuruş için! Türkiye topraklarında bir cinayet işleniyor. Selman buraya gelmeden önce cinayet dosyası da kapatılıyor. Onu da araştıracağız. O dosya da bizim için kapanmış bir dosya değildir. Onun da gereğini yapacağız. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletinde gider insanları öldürürüm, bir konsoloslukta öldürürüm, ondan sonra üstünü kapatırız, böylece Türkiye’de istediğim yerde cinayeti işlerim diye öyle bir hevese de kapılmasın. Bu dersi vermezseniz o hevese kapılanlar olur. Bu dersi vermek zorundayız. Bu da bizim hedeflerimizden birisi, amaçlarımızdan birisidir. Türkiye’nin itibarına hiç kimse gölge düşüremez.

Erdoğan’la oynuyorlar biliyorum. Aynı kayığa bindiler onu da gayet iyi biliyorum. Aynı kayığa binebilirsin, dosyanın üstünü örtebilirsin ama Allah’ın izniyle yakında iktidar olacağız, dosyaların nasıl açıldığını, hesapların nasıl sorulduğunu, Türkiye’nin itibarının nasıl korunduğunu herkese duyuracağız. Bütün dünyaya da duyuracağız. Bu ülke itibarlı bir ülkedir, saygın bir ülkedir. Ülkenin itibarını devleti yöneten birisi ayaklar altına alamaz.

Kısaca söyleyeceklerim bunlar değerli arkadaşlarım.

Soru- Bu görüşme gerçekleşti Prens Selman Türkiye’ye geldi. Hatice Cengiz’le bir görüşmeniz olacak mı ya da görüşebildiniz mi? Nişanlısının bir tepkisi olmuştu Cemal Kaşıkçı’nın. Bu görüşmeyi gerçekleştirecek misiniz ya da gerçekleştirdiniz mi?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Aslında görüşmek için kendisinden talebim oldu Sayın Kaşıkçı’nın nişanlısıyla. Fakat baskı altında, dolayısıyla o görüşme gerçekleşemedi ama medya önünde kendisine rahatlıkla şunu söyleyebilirim; kendisinin de, öldürülen nişanlısının da hakkını ve hukukunu arayacağız, sonuna kadar arayacağız. O doysa da bizim için kapanmış bir dosya değil, az önce ifade ettim.

Soru- Yunanistan’la bir gerilim var ve adaların silahlandırılması var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Üst perdeden konuşma yapıyor iktidar temsilcileri ama bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Erdoğan iç politikada üst perdeden konuşur tabii. Atar, tutar, asarım, keserim, kırarım, şunu yaparım, bunu yaparım ama hayatın gerçeğine baktığınızda hiçbir şey yapmayan, eli kolu bağlı, bir anlamda kendisi egemen güçlere teslim olmuş gibi bir havası var. Bunu görüyorsunuz zaten, atmosferi de görüyorsunuz.

Şunu söylemek isterim. İktidar değişecek, iktidar olacağız. Yunan yöneticileri, iktidarları bizim Kuvayı Milliyeci olduğumuzu biliyorlar. Bizim hangi gelenekten geldiğimizi, ülkenin çıkarlarını nasıl koruduğumuzu da gayet iyi biliyorlar. O yöneticiler aynı zamanda rahmetli Ecevit’i de, rahmetli Erbakan’ı da çok iyi biliyorlar. Şimdi konuşsunlar, iktidara geldiğimizde o Adalar’daki silahların ne olacağını biz onlara göstereceğiz.

Teşekkür ederim arkadaşlar.


CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, MAVİ MARMARA ŞEHİDİNİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Benzer Haberler